wtorek, 17 stycznia 2012

GARGAMEL

Ciasto piernikowe

wykonanie:

Margaryne ucierac z cukrem,dodając po jednym żółtku i pozostałe składniki.Na koncu wmieszac ubitą na sztywno pianę z białek.Ciasto podzielic i upiec dwa placki.

składniki:

6 jaj
1 szklanka cukru pudru,
25 dag plynnego miodu,
1 przyprawa do piernika,
1 łyżeczka sody,
1 kostka margaryny,
1 1/2 szklanki mąki przemmej,
1 szklanka mąki żytniej,
20 dag bakalii,

wkładka

wykonani:
Jabka obrac,pokroic w kostke zasypac cukrem i pozostawic na pół godziny. Nastepnie dodac bakalie,żółtka,mąkę wymieszac z sodą,na koncu pianę z bialek-upiec.

sładniki:
4 jabłka,

3/4 szklanki cukru kryształu,
25 dag mąki przennej,
1 łyżeczka sody,
4 jaja,
25 dag bakalii,
masa

wykonanie:
Maslo utrzec z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na pulchną mase,stopniowa łączyc ze smietaną,Podzielic na dwie częsci.
składniki:

25dag masła,
1 szklanka cukru pudru,
1 szkłanka kwasnej smietany,
1 cukier waniliowy,
przełożenie ciasta
piernik-część masy-wkładka- druga część masy-piernik-wierzch udekorowac polewą.

smacznego!!!


www.moje-ciasta.blogspot.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz